WORKSHOP “VOELEN WAT JE NODIG HEBT”

 

Door Ellen Worm en Gerrit Gielen

Inleiding

We zijn rijker dan ooit, hebben meer mogelijkheden en kansen dan ooit, en toch voelen veel mensen zich ongelukkig. Hoe kan dat?

Het probleem is dat we niet goed in contact staan met ons gevoel, we voelen daardoor niet wie we zijn en wat we werkelijk nodig hebben. We richten ons op het verwerven van dingen waarvan we denken dat die ons gelukkig maken, terwijl ze dat in feite niet doen.

We denken bijvoorbeeld dat veel geld, succes of een belangrijke maatschappelijke positie ons gelukkig maken, terwijl dat vaak niet zo is. Geluksbeelden die de maatschappij ons aanreikt, sluiten vaak helemaal niet aan bij onze werkelijke verlangens. Door het najagen van die beelden vergeten we onszelf – en worden we juist ongelukkig.

Om te weten wat we werkelijk nodig hebben moeten we eerst weer leren voelenvoelen wie we zijn en voelen wat we werkelijk nodig hebben. Pas dan kunnen onszelf geven wat we echt nodig hebben.

Daarvoor moeten we om te beginnen ruimte en tijd voor ons zelf creëren. Een leven waarin je geleefd wordt. houdt je weg bij je gevoel.
Naast tijd en ruimte voor jezelf is het belangrijk om alle ideeën los te laten over wat je denkt nodig te hebben. Die ideeën komen meestal van buitenaf en sluiten vaak helemaal niet aan bij wie jij bent. Ze komen vaak voort uit de angsten van je ouders, of de economische behoeftes van de prestatiemaatschappij.

Wij (Ellen Worm en Gerrit Gielen) geven deze workshop om het voelen van wie je bent en het voelen van wat je nodig hebt te ontdekken.

Wat gaan we doen?

We gaan vooral aan de slag. We geven inzichten, meditaties en verschillende soorten oefeningen waardoor je weer in contact komt met je gevoel en ontdekt wie je werkelijk bent en wat je verlangens zijn.

Het wordt niet zwaar. Je bent de moeite waard om te ontdekken.
Het voelen van wie je bent en wat je nodig hebt is een blij proces. Het is de vreugde van het thuiskomen bij jezelf.

Meer over Gerrit en opgave

Opgave voor de workshop kan via het contactformulier onderaan deze pagina.

Meer over Gerrit Gielen lees je op www.gerrit-gielen.net

Praktische zaken

Datum: vrijdag 21 januari 2022


Tijdstip: 13:30 -17:00 uur

Plaats:
 
de Oorsprong
Driehuizerweg 331
Nijmegen

Route

Kosten
: 90 euro (incl. BTW)
De hele sessie wordt opgenomen en je ontvangt na afloop via e-mail een link naar de opnames.

Maximaal aantal deelnemers: 15

Groepsruimte: De Oorsprong