Tijdschriften

Uitdagingen voor (hoog) gevoeligen op hun pad naar bewustzijnsverandering 

Blijf je “echt” in je handelen ook als je omgeving dat niet doet? Kan je in jezelf blijven geloven als anderen je de rug toekeren?  Ik kan daar nu midden in mijn proces volmondig “Ja” op zeggen. Juist in gedurende mijn innerlijke crisis vond ik mijn eigenwaarde terug. Ik heb iets in mezelf “ontdekt” en weet dat ik daarmee stap voor stap mezelf vrij kan maken. Mezelf heel bewust bevrijden van voortdurend dissociëren van mijn gevoelens. Waardoor ik de krampachtige gestolde energieën in mijn hoofd,  mijn “harde kant” kan verlossen. Die mijn zielenlicht en daarmee mijn levensenergie wegdrukt. De harde “steen” mag ik laten smelten. Ik heb het niet meer nodig. Ik kan mezelf nu uitspreken. Expressie geven aan mijn emoties. Mezelf direct kunnen uitspreken wat vroeger niet mogelijk was. Ik hoef het niet meer van binnen te laten verharden. Door het te laten smelten maakt het steeds meer plaats voor bevrijdende stromende emoties.

Bescherm je energie veld!

Een uitnodiging voor hoog gevoelige mensen om in hun ware kracht te komen. 

Als hoog gevoelig persoon leef je met je energie meer buiten je lijf dan erin. Je energetische lichaam ook wel Aura genoemd is van veel hoog gevoelige mensen wel tientallen meters groot. Je verliest veel energie, maar je pakt ook veel energie op. Je staat met dit veld constant in contact met andere mensen en maakt je erg kwetsbaar. Als je een traumatische jeugd hebt gehad bij ouders die bijvoorbeeld emotioneel niet in balans waren ontwikkel je een nog grotere aura. Het vergroten van je aura geeft je in eerste instantie een gevoel van veiligheid. Je aura voelt aan als een veilige plaats, waardoor je niet teveel lichamelijk hoeft te voelen. Omdat de situatie waarin je leefde niet veilig aanvoelde ontwikkel je dit bescherm mechanisme. Wat als kind goed werkte staat je nu gigantische in de weg, want van een leven uit je kern word je doodmoe en angstig omdat alles bij je binnen komt.

Hier sta ik met een artikel in het magazine Bloom met drie pagina’s. Met de titel: Opnieuw leren voelen. 

Maar al te vaak veroordelen we onze eigen emoties. Al van kleins af aan worden we overdonderd met regels over hoe we ons moeten voelen, gedragen, uiten… De nadruk ligt steeds op verdringing, op aanpassing ook, terwijl het zo zou moeten zijn dat we onszelf eigenlijk alles mogen toe-eigenen wat er zich in ons lichaam en energetisch veld afspeelt. Slaag jij erin om jezelf 100% te aanvaarden, of blijven jouw emoties soms vaststeken tot het pijn doet?  

Februari/Maart 2021.

Ontwikkel Ik-kracht. Omarm je innerlijke krijger.