Lichtcirkel voor Mannen & Vrouwen

Wat is een lichtcirkel?

Ben je op zoek naar een (maandelijkse) bijeenkomst waar je kunt groeien en jezelf kunt ontwikkelen, omringd door gelijkgestemde mannen en vrouwen? Wil je leren hoe je beter om kunt gaan met jouw hooggevoeligheid en hoe je meer innerlijke kracht kunt ervaren?

Wil je jezelf de ruimte geven om naar binnen te keren en verbinding te maken met jouw innerlijke essentie? Wil je leren vertrouwen op je eigen intuïtie en jouw eigen kompas volgen?

Kom dan naar de maandelijkse Lichtcirkel, georganiseerd door Ellen Worm, op een prachtige locatie aan de rand van het bos in Nijmegen. Hier kun je genieten van oefeningen, meditaties, groepshealing, dansen en het delen van ervaringen. Elke bijeenkomst heeft een ander spiritueel thema en biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin je kunt groeien en jezelf kunt ontwikkelen. Ervaar hoe krachtig de verbinding met gelijkgestemden kan zijn en hoe het delen van jouw ervaringen en het ontvangen van herkenning en ondersteuning binnen een Lichtcirkel helend kan zijn.

Wat kan je ongeveer verwachten?

Aankomen: We starten de middag met een naam rondje en we vertellen hoe we erbij zitten.

Aarden: Door contact te maken met onze lichaam door geleide meditatie, beweging en dans.

Energetische groepshealing: Door het delen van deze ervaring ontstaat er een krachtige groepsenergie die kan leiden tot diepe genezing en transformatie op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Het kan een krachtig middel zijn om stress te verminderen, blokkades op te heffen en het immuunsysteem te versterken. Dit is een proces van versmelting van lichaam en geest. Als je lichaam, geest en ziel één zijn, dan ben je heel, puur en verbonden met alles en iedereen om je heen. De lichtcirkel bevordert dit proces van ontwikkeling. Het laat je een volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling maken. Het laat je in liefde groeien naar eenheid en heelheid in vrijheid en onafhankelijkheid. Leidend in dit proces is je ziel, zij bepaalt wat je nu los mag laten, hoe dat gebeurt en in welk tempo. Het belangrijkste resultaat is meer geluk, liefde, ontspanning, verbondenheid, spiritualiteit en zingeving in je leven. Er ontstaat een verdieping in je leven door vergroting van je Bewust -ZIJN.

Pauze: thee en iets lekkers

Mediteren: Geleide meditatie oefeningen om onze geest tot rust te brengen.

Dansen en Zingen: Meditatieve zang ( Mantra) en vrije expressie dans

Krachtige oefeningen: Verschillende mooie oefeningen omtrent het thema van de maand.

Afsluiting: Delen van je ervaringen

Thema’s van Lichtcirkels in 2023

29/1  Aarding en Gronding van je licht: Als je hoog gevoelig bent, heb je snel de neiging om uit je onderlichaam te schieten. Waardoor je veel te open staat voor energieën en emoties van anderen omdat je alleen vanuit je bovenste chakra’s leeft. Je omgeving en de buitenwereld voelt onveilig aan, gek genoeg juist hierdoor. Ik leer je om jezelf te gronden waardoor je sterk in je schoenen staat en je emoties kan ervaren als iets wat door je heen stroomt. Je kan alles voelen en je kan alles aan in je leven als je geaard bent!

26/2  Zelfliefde en innerlijk kind.

19/3 Geen lichtcirkel deze maand maar een Workshop ‘Stralen’ met Gerrit Gielen in Nijmegen. Meer info over deze workshop lees je onder het kopje menu.

30/4  Van hoofd naar hart! Verlos jezelf van je harde kant en kom terug in zachtheid en flow + Cacao Ceremony ☆ Mantra Circle

Je hoofd kan heel sterk zijn, het heeft je beschermd door middel van dissociatie in je kindertijd tegen allerlei heftige gebeurtenissen. Je hoofd kan aanvoelen als iets hards dat niet meebeweegt, wat zich uit in hoofdpijn, stressklachten en vermoeidheid. Als volwassene kan het je weghouden bij je ware gevoel, zachtheid en openheid van het hart. Hierdoor stroomt alles niet meer, en wil je alles onder controle houden. Als je vanuit je hoofd leeft, ervaar je geen veiligheid. Dit ontstaat wanneer je uit je hoofd in je lichaam zakt en het contact met je hart voedt, zodat je weer voluit kunt stralen. Het drinken van rauwe cacao en zingen helpen je om meer in je lichaam te zakken en te verzachten en zijn echte hartopeners. Het wordt een heerlijke middag! Kom je ook?

28/5 Radiant Sound Circle & Vrijheid van expressie

Ik faciliteer de Radiant Sound Circle, waar we de kracht van mantra’s en lichtgevende klanken gebruiken om contact te maken met ons hogere zelf en innerlijke licht, en om onze eigen innerlijke stem te versterken. Tijdens de Radiant Sound Circle kun je samen met mij en anderen zingen en de kracht van mantra’s en lichtgevende klanken ervaren om je innerlijke stem te versterken door middel van stemexpressie.

Het verlangen naar vrijheid van expressie is ook een verlangen naar verbinding en contact. Binnen ons leeft een grote behoefte gehoord en gezien te worden. Aandacht en erkenning voor deze behoefde is de sleutel. We gaan expressie geven aan onze vrijheid door middel van dans, en mantra zingen en mooie oefeningen, en delen op welke manier we graag gezien willen worden zodat we dat vorm kunnen geven in de wereld. Je bent niet de enige die op zoek is naar jouw plek in deze maatschappij. Vreugde, creativiteit en avontuur!

25/6: Geen lichtcirkel deze maand maar een Workshop ‘Hoog gevoeligheid en Aarden’ met Gerrit Gielen in Nijmegen. Meer info over deze workshop lees je onder het kopje menu.

20/8 Kom in contact met je hogere zelf: In onze zoektocht naar liefde vergeten we dat we zelf liefde zijn. Het verlangen naar een verbinding met een geliefde is echt. Maar we vergeten dat we deze liefde zelf zijn en dat we in de zoektocht niet doorhebben dat we naar onze innerlijke geliefde zoeken. We hebben een verhaal verzonnen waarin we deze liefde op iemand projecteren. Hierdoor blijf je afhankelijk van de ander die je liefde geeft. Maar deze liefde is een groot veld die in feite onpersoonlijk is en via een individu handen en voeten krijgt. Maak contact met je hogere wijsheid en liefde door krachtige oefeningen.

17/9 Hooggevoelig? Bescherm je energieveld!  Als hoog gevoelig persoon leef je met je energie meer buiten je lijf dan erin. Je energetische lichaam ook wel aura genoemd is van veel hoog gevoelige mensen wel tientallen meters groot. Je verliest veel energie, maar je pakt ook veel energie op. Je staat met dit veld constant in contact met andere mensen dat maakt je erg kwetsbaar. Tijdens deze lichtcirkel gaan we oefeningen doen om je energetische te beschermen en geef je kennis over de schuwkanten van de vrouwelijke en mannelijke energie.

29/10  De balans tussen je persoonlijkheid en het grotere geheel: Ik laat een ander geluid horen dan de meeste non-dualiteit leraren. Velen vergeten de persoonlijkheid, ze noemen het ‘ego’, alsof het iets slechts is of iets buiten jezelf. Maar je persoonlijkheid is even belangrijk als je ziel. Het is namelijk één: je ziel kan niet bestaan zonder je persoonlijkheid. Het gaat om de flow, om het samengaan van het aardse en het hemelse. Dat maakt je het gelukkigst. Je kan dan in je authentieke kracht en grootsheid leven. We gaan oefeningen doen om de balans te vinden hiertussen.

26/11 : Prikkels en overprikkeling: hoe ga je daar mee om? De feestdagen komen eraan, hoe kan je daarin je grenzen aangeven, en je zintuigen kalmeren. Helemaal jezelf ZIJN zonder moeten en losweken van het harde werken en overmatig denken, en wat er van je word verwacht. Je kan niet meer worden dan jezelf!

Datum: Zondagmiddag van 14:00 uur tm 17:00 uur. Inloop vanaf 13:45.

Prijs: €50,- per bijeenkomst.

Maximaal 12 mensen.

Opgave is mogelijk via het “contact formulier” onderaan deze pagina.

Verplaatsen van de afspraak/afspraak afzeggen. Lees daarvoor de algemene voorwaarden.

Locatie, Groepsruimte: De Oorsprong Nijmegen. Driehuizerweg 331, 6525 PM Nijmegen. Dat is precies recht tegenover huis nummer 340. Mijn mobiele: 06-48379138

Reviews Lichtcirkel:

“Alweer enige tijd volg ik Ellen in haar interviews, haar schrijfwerk en lichtwerk. Het moest er natuurlijk eens van komen om haar live te ontmoeten. Vanmiddag kreeg ik die kans op een mooie laagdrempelige workshop die ze gaf aan een cirkel van mannen en vrouwen. Ellen heb ik daarin leren kennen als een bevlogen enorm energieke jonge vrouw, die vurig en vol humor haar licht uitstraalt om ons als deelnemers te brengen bij ons innerlijk licht. Dat deed ze voor mij op een verrassend verkwikkende manier in een prettige mix van lichaamswerk, meditatie, muziek, eenheidsheling en deelronde. Ze gaf ons een heel fysieke ervaring van het gronden van je licht op aarde. Haar aardse manier van ”lichtwerk bedrijven’ getuigt van diep doorvoelde ervaringswijsheid. Daarmee kan ze voor velen een heel heldere snaar raken, eentje die we precies nu zo nodig hebben, om voluit aanwezig te zijn met al wat we in ons hebben, hemel en aarde te verbinden en het mannelijke en vrouwelijke in onszelf te eren en te belichamen. Voor herhaling vatbaar. Jacinta Kogelman”

Ik weet niet of ik hooggevoelig ben, ik weet ook niet of ik echt begrijp wat het betekent om mijn licht te aarden. Ik betwijfel zelfs of je spiritualiteit in woorden moet proberen te vatten. Wat ik wel weet, is hoe fijn het is om onder begeleiding van Ellen en samen met zomaar wat onbekenden enkele verbonden uren te beleven en een stukje lichter weer huiswaarts te keren. – Marc Verburg

De lichtcirkel van Ellen was absoluut de moeite waard om 131km voor te rijden. Ellen is een power vrouw met veel ervaring en dat is te merken. Ze creëert een ontspannen sfeer waarin ik mij direct op mijn gemak voelde ondanks zo’n bijeenkomst erg uit mijn comfortzone is. De krachtige aardingsoefeningen, muziek, mantra’s, zingen, dansen etc maakten het voor mij een waardevolle middag. Bedankt Ellen! – Nick Piekhaar

Luister naar een begeleide meditatie van mij via onderstaande link op spotify

Een gedachte over “Lichtcirkel voor Mannen & Vrouwen

Reacties zijn gesloten.