Over mij


Mijn naam is Ellen Worm, ik ben Life Coach en Schrijfster op het gebied van Hoog gevoeligheid en Innerlijke kracht, heelwording, zelfliefde en aardse spiritualiteit

Mijn pad

Tijdens mijn studie Mode & Styling werkte ik parttime als model/mannequin. Ik kreeg zo veel opdrachten dat ik het werk na mijn studie fulltime voortzette vanuit Amsterdam. Zelfstandig werken beviel me aanvankelijk goed. Veel van de wereld zien en mensen ontmoeten is voor sommigen een droombaan. Maar het werk als model deed ik niet met mijn hart. Ik had de wereld gewonnen maar mezelf compleet verloren. Ik streefde naar perfectie aan de buitenkant maar mijn binnenkant was ik totaal vergeten. Het was voor mij een hectisch bestaan omdat je nooit weet waar je de volgende dag aan het werk bent. Er kwamen vaak last minute opdrachten die uitgevoerd moesten worden in alle uithoeken van Nederland en overige landen binnen de EU. Na ongeveer vier jaar merkte ik dat ik me steeds slechter ging voelen. Ik voelde me altijd al anders dan anderen maar ik kon de vinger er niet op leggen wat het precies was.

De ommekeer

Op een dag in 2009 kwam in aanraking met het boek van Elaine Aron, genaamd Hoog Sensitieve Personen. Er viel een last van mij af nadat ik dit boek las en mijn problemen herkende. Gelukkig, ik ben niet gek! Ik ben (hoog)gevoelig en ik kan hiermee leren omgaan. Met modellenwerk stopte ik acuut. Het paste niet bij mij en eiste te veel van me. Na dit besluit was het nog een lange weg. Ik had jaren niet goed voor mezelf gezorgd met als resultaat een overprikkeld zenuwstelsel. Het resultaat was dat ik werkelijk niets meer kon verdragen (geluiden, licht en drukte), iets dat hoort bij (hoog) gevoelige personen. Ik ben gericht hulp gaan zoeken. Het gaf mij veel wijsheid en inzichten over het leven en bewustzijn. Ik verdiepte me in mijn welzijn en hoe ik verlichting kon vinden en ging me richten op mijn innerlijke wereld. Ik begon te  voelde ik dat ik niet goed verbonden was met mijn lichaam wat voor veel angsten, vermoeidheid en problemen zorgde. Ik verdiepte en kon toen goed voelen dat mijn energetische lichaam (ziel) niet verbonden was met mijn fysieke lichaam. Door de juiste mensen op mijn pad, grote innerlijke transformaties en veel aardigs oefening en doorzettingsvermogen heb ik mijn geest & lichaam weer met elkaar kunnen verbinden. Iets wat in mijn vroegere levensjaren niet was gebeurd door een traumatische jeugd en vorige levens die verwerkt en doorvoeld moesten worden.

Deze wijsheid en oefeningen deel ik nu als ervaringsdeskundige met mensen die hetzelfde ervaren

Als ervaringsdeskundige begeleid ik mensen in dit proces van heelwording door lichaam en ziel te verbinden met elkaar. Klachten als angst, paniek, onveilig voelen, hypersensitief, Hoog gevoeligheid, ongehoord of begrepen voelen, eenzaamheid, geen ruimte voor jezelf kunnen in nemen zijn oa zaken waar ik je mee kan helpen.

Daarnaast vind je op mijn website veel interessante artikelen over mijn weg naar heelwording, aardse spiritualiteit en hoe om te gaan met Hoog gevoeligheid.

In ontmoet je graag bij een van mijn bijeenkomsten of een coachingsessie of healing.

Wat heb ik allemaal gedaan?

 • Reiki
 • Eenheidshealing
 • Reconnection Healing
 • Munay-Ki training
 • Stem en Ziel, Maurice Willems
 • Core-Energetica workshop, Masker, Lager Zelf, Hoger-Zelf
 • Beter in je lijf, Heleen de Winter
 • Intuïtieve ontwikkeling
 • Soul Voice Workshop, Anke de Jong
 • Mindfullness & Meditatie, Han fortman centrum Nijmegen
 • Zen.nl Cursus Meditatie
 • Sangha bijeenkomsten (heden sinds tien jaar) volgens de traditie van Zen monnik Thich Nhat Hanh

Ik hoor graag iets van je,

Lieve groet, Ellen Worm