Over mij

Mijn naam is Ellen Worm (37)  ik ben ervaringsdeskundige, healer en schrijver op het gebied van zelf-liefde, (hoog) gevoeligheid, heelwording en relaties. Daarnaast deel ik mijn ervaringen over mijn tijd als model en ben visagist. 

Tijdens mijn studie Mode & Styling werkte ik parttime als model/mannequin. Ik kreeg zo veel opdrachten dat ik het werk na mijn studie fulltime voortzette vanuit Amsterdam. Zelfstandig werken beviel me aanvankelijk goed. Veel van de wereld zien en mensen ontmoeten is voor sommigen een droombaan. Maar het werk als model deed ik niet met mijn hart. Ik had de wereld gewonnen maar mezelf compleet verloren. Ik streefde naar perfectie aan de buitenkant maar mijn binnenkant was ik totaal vergeten. Het was voor mij een hectisch bestaan omdat je nooit weet waar je de volgende dag aan het werk bent. Er kwamen vaak last minute opdrachten die uitgevoerd moesten worden in alle uithoeken van Nederland en overige landen binnen de EU. Na ongeveer vier jaar merkte ik dat ik me steeds slechter ging voelen. Ik voelde me altijd al anders dan anderen maar ik kon de vinger er niet op leggen wat het precies was.

De ommekeer

Op een dag in 2009 kwam in aanraking met het boek van Elaine Aron, genaamd Hoog Sensitieve Personen. Er viel een last van mij af nadat ik dit boek las en mijn problemen herkende. Gelukkig, ik ben niet gek! Ik ben (hoog)gevoelig en ik kan hiermee leren omgaan. Met modellenwerk stopte ik acuut. Het paste niet bij mij en eiste te veel van me. Na dit besluit was het nog een lange weg. Ik had jaren niet goed voor mezelf gezorgd met als resultaat een overprikkeld zenuwstelsel. Het resultaat was dat ik werkelijk niets meer kon verdragen (geluiden, licht en drukte), iets dat hoort bij (hoog) gevoelige personen. Ik ben gericht hulp gaan zoeken. Het gaf mij veel wijsheid en inzichten over het leven en bewustzijn. Ik verdiepte me in mijn welzijn en hoe ik verlichting kon vinden en ging me richten op mijn innerlijke wereld. Ik volgde verschillende Meditatie cursussen.

Eenheidshealing 

Ik  kwam in contact met Eenheidsheaing waardoor ik ging voelen dat ik meer ben dan mijn lichaam.Ik begon te  voelde ik dat ik niet goed verbonden was met mijn lichaam wat voor veel angsten, vermoeidheid en problemen zorgde. Healing zorgde ervoor dat ik veel kon loslaten in een korte tijd, ik voelde me rustig en verbonden met mezelf en het leven omdat mijn Ziel zich verbond met mijn lichaam.
Ik schrijf artikelen over mijn weg naar heelwording en hoe om te  gaan met (Hoog) gevoeligheid. Veel lees plezier. Lieve groet, Ellen