Over Ellen


Ellen is een ervaren Ervaringsdeskundige, Life Coach en Schrijfster, gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige volwassenen en kinderen. Met haar eigen ervaring begrijpt ze de uitdagingen waarmee ze te maken hebben. Haar missie is om hen te helpen hun unieke kwaliteiten te normaliseren, zodat ze weer vertrouwen krijgen in zichzelf en zich veilig voelen in de wereld.

Héy lieve mensen,

Ik wil graag iets persoonlijks met jullie delen over hoogsensitiviteit (HSP). Mijn verhaal begon in de modellenwereld, waar uiterlijk en prestaties alles leken te zijn. Maar ik deed dat niet vanuit mijn hart, en deze harde wereld brak me uiteindelijk.

Na verloop van tijd merkte ik dat ik vastzat in mijn hoofd en niet echt in contact stond met mijn lichaam – iets wat ze ‘aarden’ noemen. Een schoonheidsspecialiste wees me voor het eerst op hoogsensitiviteit. Ze zag dat mijn huid gespannen was door stress.

Toen ik me begon te verdiepen in dit onderwerp, vielen alle puzzelstukjes op hun plek.

Voor mij betekent hoogsensitiviteit niet alleen gevoelig zijn voor prikkels, maar ook een sterk empathisch vermogen hebben. Ik ontdekte dat ik die empathie kon gebruiken om anderen te helpen, en dat veranderde mijn leven. Nu werk ik als coach en gebruik ik de “Wortels en Vleugels”-methode van Maurice Willems om mensen te helpen gronden en in contact te komen met zichzelf.

Het leven als HSP heeft zijn uitdagingen, maar het heeft me ook veel positieve dingen gebracht. Het heeft me geleerd goed voor mezelf te zorgen, de waarde van rust te waarderen en tijd alleen door te brengen om mijn energie op te laden. Het heeft me bewuster gemaakt van het belang van zelfliefde en zorgzaamheid.

“In het verleden voelde ik me onzichtbaar en had ik moeite om mijn eigen stem te vinden. Na jaren van innerlijke strijd en een diagnose van buitenaf besefte ik dat vertrouwen op externe autoriteiten niet altijd de oplossing is. Een diagnose kan soms meer te maken hebben met administratieve doeleinden dan met echte persoonlijke groei.

Wat ik geleerd heb, is dat we de kracht hebben om onze eigen weg te gaan en onze eigen erkenning te vinden, vaak in onze diepste passies en ons innerlijk weten. Het geheim zit in het luisteren naar onszelf en in het vertrouwen op onze eigen autoriteit. Het is tijd om te zeggen: ‘Ik ga het zelf doen en mijn eigen pad bewandelen, en zo mijn eigen erkenning en passie ontdekken.’

Je kunt mijn volledige artikel ‘Kom Op Eigen Vleugels’ teruglezen via de link in mijn bio, en ik ben hier om je te coachen op deze reis. https://www.lightworker.eu/…/vertrouw-op-je-eigen…/

Ik wil mijn ervaringen graag delen en nodig jullie uit om deel te nemen aan mijn workshops en cirkels:

Radiant Sound Circle op 29 oktober en 26 november in Nijmegen

Workshop “Hooggevoelig en Geaard” op 21 januari in Amsterdam

Laten we samen groeien en stralen! 🌱✨

Op mijn website vind je inspirerende artikelen en tips over hooggevoeligheid, innerlijke kracht. En deel mijn kennis en ervaring om anderen te helpen in hun persoonlijke groei en het vinden van evenwicht.

Naast het lezen van mijn artikelen kun je ook kennismaken met mij tijdens een groepsbijeenkomst, Healing, Intuïtieve massage en bied ik een jaartraject aan voor Lichtwerkers. Zie menu.

Lees inspirerende blogs van Ellen: https://www.inspirerendleven.nl/author/ellen-worm/

Bekijk een interview met Patrick Kicken op YouTube: https://youtu.be/g8h2u-dn5HA

“Stuur me een berichtje onderaan deze pagina of stuur me een WhatsApp bericht dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!”