Kom in contact met je Hogere Zelf + oefening

In onze zoektocht naar liefde vergeten we dat we zelf liefde zijn. Het verlangen naar een verbinding met een geliefde is echt. Maar we vergeten dat we deze liefde zelf zijn en dat we in de zoektocht niet doorhebben dat we naar onze innerlijke geliefde zoeken. We hebben een verhaal verzonnen waarin we deze liefde op iemand projecteren. Hierdoor blijf je afhankelijk van de ander die je liefde geeft. Maar deze liefde is een groot veld die in feite onpersoonlijk is en via een individu handen en voeten krijgt.

Bij mij werd het afgelopen jaren steeds duidelijker dat ik naar iets buiten mezelf zocht wat ik al bezat. Dit besef van liefde en licht groeit steeds meer. Maar soms word ik door oude overlevingspatronen van anderen met hun gewonde harten weer genadeloos terug geworpen en kom ik weer in mijn oude gekwetste persoonlijkheid terecht: “Zie je nou wel, ik doe er niet toe”. “Niemand houd van mij”.

Hogere mannelijke energie: De beschermer

Dit is een grote valkuil voor ons omdat ons innerlijk kind altijd op zoek is naar verbinding. Als we ons licht en onze liefde laten groeien moeten we erg uitkijken dat we niet teruggetrokken worden in een veld van afgescheidenheid. Trek deze onwaarheid niet meer naar binnen. Wees een hoeder voor je eigen licht. Neem je moeilijk verworven innerlijke vrede niet voor lief. Alleen jij kunt hier verantwoordelijkheid voor nemen. Je hoeft jezelf niet opnieuw in de kou te zetten. We hebben toegang tot een bron van liefde in ons die het nodig heeft om beschermd te worden. Ontkurk deze bron van kracht in je voor je gewonde innerlijk kind en wees altijd de beschermer van je licht.

Ik kan mezelf tegenwoordig goed beschermen om op mijn innerlijke signalen te vertrouwen die mijn intuïtie mij geeft. Ik heb onlangs een stevige les geleerd dat ik hier 100% op kan vertrouwen. Je intuïtie kan je helpen voorkomen dat je licht niet dooft en beschermt je voor onnodige hart pijn. Bij het wakker worden sta ik het sterkst in contact met mijn onderbewustzijn en intuïtie. Door je dromen, beelden en gevoelens van je innerlijke weten serieus te nemen, kan je actie ondernemen.

Hogere Zelf

Je Hogere Zelf is jouw bron van liefde. We hoeven niet meer buiten onszelf te zoeken naar onvoorwaardelijke liefde maar kunnen er bewust voor kiezen om contact te maken met deze bron in ons. Ik beschrijf hieronder in een oefening hoe je dat kan doen. Het mooiste is dat je dit rollenspel met iemand samen kan doen. Je bron van liefde of ook wel Hogere Zelf is 24/7 bij je en houd onvoorwaardelijk van je.

Oefening

Stel je nu voor dat je hogere zelf een paar meter bij je vandaan zit in een stoel. Ze noemt je bij je naam en zegt: Ik zie jou Ellen. Ik zie dat je moe gestreden bent. Ik zie dat je het zwaar hebt en veel pijn ervaart. Maar ik ben hier en houd onvoorwaardelijk van je. Mag ik dichterbij komen? Ben je klaar voor je eigen liefde? Kan je haar dichterbij laten komen? Je nodigt haar nu uit om dichterbij je te komen zitten. Ze pakt je hand en legt hem in de hare. Ze streelt je hand zachtjes en jij streelt haar terug. Het voelt nog onwennig en vreemd in jullie eerste contact. Na een tijdje laten jullie weer los en je hogere zelf gaat weer in de stoel een paar meter bij je vandaan zitten. Voel het verschil nu in je lichaam. Voel je je meer aanwezig?

Rollen omgedraaid:
Jij speelt nu zelf je Hogere Zelf. En de ander speelt jou “kleinere zelf”. Kijk en voel wat deze verandering van plek met je doet. Je ziet jezelf nu met al je vermoeidheid en pijn. Dit kan heel confronterend zijn. Vraag of je dichterbij mag komen. Als de ander dat niet wil, accepteer dat dan. Forceer niets. Mag je dichterbij komen, kijk dan hoe je dit zo zacht en liefdevol mogelijk kan doen. Kijk jouw kleinere deel liefdevol in de ogen en pak zijn of haar hand. Na een paar minuten nemen jullie weer afscheid. Dit is een hele krachtige oefening. Als we niet meer afhankelijk zijn van andermans liefde kunnen we in feite met “iedereen” een relatie aangaan. We zijn dan onafhankelijk geworden van liefde buiten ons. We weten nu wie we zijn! I go for it 💪

Warme groet,
Ellen Worm