Spirituele hokjes

Spiritualiteit onderverdelen in hokjes. Bijvoorbeeld: De 12 Kosmische dimensies. Het is enkel een mentaal concept waar de wereld al vol mee zit. Dat is steeds weer de bron van alle ellende, en precies dát wat spiritualiteit niet is! Hokjes! Daar zit ons hoofd al veel te vol mee en weerhoud ons te ervaren dat we al die eenheid zijn. Daar hoef je niet naartoe. Het is een bewustwording dat je dat al bent. Je bent hier om alles wat je beperkt los te laten: beperkende gedachten, regels, nep spiritualiteit, en voelen dat de verbinding met het Ene er altijd al was!

Een hiërarchie in dimensies

Wat al helemaal totale onzin is, is als mensen een hiërarchie in dimensies gaan aanbrengen. Zo van ” ik channel wezens uit de 9e dimensie.” “Die weten nog veel meer dan wezens uit de 8e, dus mijn channelingen zijn beter.”

Mensen die over de 5e dimensie “kletsen” halen dingen door elkaar. Iemand die zich meer bewust wordt van zijn hogere zelf, kan bijvoorbeeld zeggen hij een nieuwe dimensie in zichzelf heeft ontdekt. Volgens mij doen mensen dit om zichzelf belangrijker te maken. Om aan hun woorden een bepaalde wetenschappelijkheid, een status toe te kennen.

Het woord 3d is natuurlijk heel bekend. Mensen weten wat een 3d film is. Het stoort dat mensen met de exacte betekenis aan de haal gaan om hun eigen teksten interessanter te laten lijken. Een camoufleren van echte inhoud.

In een 3d film is het zo dat de 3e dimensie (diepte) iets toevoegt aan de eerste twee dimensies, het verrijkt die. Het is niet zo dat de 3e dimensie ‘hoger’ is. Dit is een denkfout.

Dit is met de innerlijke dimensies van onszelf die we ontdekken net zo: wat we ontdekken is niet ‘hoger’ het voegt alleen iets toe aan het bestaande.

Spiritualiteit interessanter laten lijken voelt dan aan als iets waar we hard voor moeten werken. Studeren van kennis, lezen van nog meer spirituele boeken. Maar zodra je merkt dat dit het ook niet is, kom je weer terug bij jezelf! Geen antwoorden buiten jezelf te vinden. Overgave, naar binnen keren, onszelf alle liefde geven is de sleutel. En dat is juist waar het “ego” ons vandaan wil houden. Die wil niet naar binnen maar laat je dwalen en zoeken als een zwerver naar het goud waar hij al op zit.

De liggende acht ( ∞ ) is het symbool voor oneindigheid. In mij en in ieder mens zijn oneindig veel dimensies.  We zijn oneindig rijk van binnen, er zijn altijd weer nieuwe lagen, nieuwe gebieden in jezelf te ontdekken.

Wezens van 9D channelen?

Laat me niet lachen: deze woorden zijn geschreven door een wezen dat ∞D is!

Tekst geschreven door Ellen Worm en Gerrit Gielen.