Uitdagingen voor (hoog) gevoeligen op hun pad naar bewustzijnsverandering + oefening

Blijf je “echt” in je handelen ook als je omgeving dat niet doet? Kan je in jezelf blijven geloven als anderen je de rug toekeren?  Ik kan daar nu midden in mijn proces volmondig “Ja” op zeggen. Juist in gedurende mijn innerlijke crisis vond ik mijn eigenwaarde terug. Ik heb iets in mezelf “ontdekt” en weet dat ik daarmee stap voor stap mezelf vrij kan maken. Mezelf heel bewust bevrijden van voortdurend dissociëren van mijn gevoelens. Waardoor ik de krampachtige gestolde energieën in mijn hoofd,  mijn “harde kant” kan verlossen. Die mijn zielenlicht en daarmee mijn levensenergie wegdrukt. De harde “steen” mag ik laten smelten. Ik heb het niet meer nodig. Ik kan mezelf nu uitspreken. Expressie geven aan mijn emoties. Mezelf direct kunnen uitspreken wat vroeger niet mogelijk was. Ik hoef het niet meer van binnen te laten verharden. Door het te laten smelten maakt het steeds meer plaats voor bevrijdende stromende emoties. Wees de liefdevolle ouder voor jezelf en omarm al je emoties. Als je enkel leeft vanuit je hoofd en ben je afgesneden van je gevoelswereld dan maak je je erg druk om wat er allemaal gebeurd in de buitenwereld. Door je teveel te focussen op externe omstandigheden hoef je niet met jezelf aan de slag. Laat nu je slachtofferrol los en kies voor een leven vanuit je lichaam, ziel en hart. Kies voor je innerlijk licht.

Oefening: Verlos jezelf van je harde kant!

Plaats beide handpalmen op je ogen. Laat nu je “oude mechanische” van dissociëren in je handen van liefde stromen. Vervang nu je handen voor een kleine kussen en laat je dissociëren nu stromen in het kussen. Leg nu het kussen naast je neer. En houd contact ermee. Zeg tegen dit deel van je, “Ik zie je dissociatie van mij.” “Ik ben je heel erg dankbaar”. ”Je hebt me goed beschermt”. “Maar ik heb je nu niet meer nodig!”.

Nu je dit deel hebt losgelaten kan je contact gaan maken met het harde deel in jezelf. Je gestolde emoties. Energie van boosheid die geïmplodeerd is. Zeg tegen dit deel:  “Kom maar bij me”. Voel de harde energie in je hoofd omhoog komen. Zeg tegen dit deel “Ik ben niet bang voor je”, “Ik laat je nu smelten”. Speel hiermee. Voel op een steeds diepere laag de energetische gestolde energie in je hoofd smelten. Er kan op den duur verdriet loskomen. Laat het stromen! Verlos jezelf…

Je kan dagen last van hoofdpijn krijgen. Dit is pijnlijk maar noodzakelijk. De gestolde energie komt nu los, blijf er liefdevol bij!

Ontluikend Hartsbewustzijn 

Wat je op een gegeven moment kan gaan ervaren is dat je steeds meer vanuit een gevoel van vrede en zachtheid kan gaan leven. Omdat je vanuit je hoofd nu meer in je lijf en hart kan zakken. Zal er een transformatie op gang komen van een “ontluikend hartbewustzijn”. Je kan dan verlangen naar steeds meer echte verbondenheid met mensen, dieren en de natuur.

Omdat we toch graag vanuit liefde in contact willen blijven met o.a. familie moeten we leren incalculeren. Als je weet dat je ergens heen gaat waar iemand heel onrustig is bijvoorbeeld. Moet je voor je gaat, goed beseffen dat je dit zal gaan aantreffen. Dat is fundamenteel anders moet je niet gaan. Het zou getuige van “dom blondje” als je zegt “jeetje hij of zij was weer zo onrustig en mentaal.” Als je dit weet helpt het je om niet teleurgesteld te raken. Want dat blokkeert je namelijk en zorgt ervoor dat je overweldigd raakt. Je moet die onrust dus kunnen incasseren. Maar helaas vaak bij hoog-gevoelige mensen kan het erg op het brein slaan en dan ben je meteen verkocht. Er volgt nu een oefening die hierbij helpt.

Oefening: “Mijn heilige veilige plek”

Om toch de situatie goed te kunnen handelen heb ik een “sterk wapen” die ervoor zorgt dat je kan ontsnappen aan de terreur en je hoofd weer koel kan houden. Als je mensen op visite hebt of  te maken krijgt met vervelende situaties. Kan je jezelf trainen zodat je met 1 been vrij komt uit de krampachtige situatie waarin je je begeeft.  Zodat je niet meer klem zit in de situatie. Die ontsnapping brengt je naar een plek waar niemand je kan terroriseren. Niemand anders heeft toegang tot die ruimte.

Het is jouw Heilige veilige plek”.

Visualiseer in de kamer waar je bent een ontsnapping luikje in het plafond waar een vogel doorheen kan. Stel je voor dat jij die vogel bent die door dit gat naar buiten kan. Je gaat op de aller hoogste dakgoot zitten. Je kunt nu gigantische vrij en open om je heen kijken. Je bent vrij!

Houd dit beeld nu vast terwijl je je normale dingen blijft doen. Je bent nu met één been los gekomen uit de hectiek. Als je dit niet doet ben je constant in de volle “terreur” van het leven. Terwijl je heerlijk vrij bent als een vogel kan een IK-versterking extra van dienst zijn. De open ruimte kán namelijk te open aanvoelen. Vooral als je al veel hebt losgelaten in je leven, en je al een ruim bewustzijn hebt. Visualiseer nu een prachtige jeugdherinnering. Voel, zie en ruik alles helemaal zoals je het vroeger heb beleeft. Je kan deze mooie herinnering als een ritueel elke ochtend bij je ontbijt oproepen en tot je nemen met je brood en thee. De volgende keer dat je naar je veilige plek gaat op het dakgoot haal je ook deze mooie herinnering erbij!  Dit geeft grond en veiligheid aan je voeten.

We willen ons vrij kunnen voelen ook waar anderen mensen bij zijn. Deze oefening kan je inzetten voor alle situaties in je leven! 

Omarm je eenzaamheid

Ik houd erg van gezelligheid maar het grootste deel van mijn tijd ben ik het liefst thuis met mijn katten. Het is vaak super vermoeiend om een relatie in welke vorm dan ook met iemand aan te gaan als je zelf nog middenin je integratie en heel wordingsproces zit. Vooral als je hoog gevoelig bent, zijn er veel oplaad en rust momenten nodig. Dit voelt echt als een tijd om al mijn tijd, liefde en energie aan mezelf te geven. De rest rolt er wel achteraan. Voel je dus niet schuldig en vrees niet je eenzaamheid. Gebruik deze tijd van crisis om naar binnen te keren. Wat is nu echt belangrijk in ons leven? Van welke mensen worden we gelukkig? Van wat en wie krijgen we energie en wat voed ons? Deze tijd is uitermate geschikt om te voelen wat er echt toe doet.

Want we moeten goed opletten dat we onszelf  niet weggeven aan mensen waarbij het Harts bewustzijn nog sluimert en er veel negativiteit huist. Dat is erg schadelijk voor ons welzijn en licht. Bescherm je hiertegen! Als dit lukt dan ontstaan er verbindingen met de wereld die je zullen voeden en inspireren. Open je voor energieën van gelijkgestemden. Laat jezelf zien zodat die verbindingen worden versterkt.

Ik heb veel respect voor ons allen die dit pad van grote bewustzijnstransformatie nu doorgaan! Je bezit een grote veerkracht en drive om dit te volbrengen, je ben een lichtwerker! Zeg “ja tegen jezelf”! Je hoeft jezelf niet meer weg te geven.

Houd van jezelf, en omarm al je emoties! Met dit artikel hoop ik dat ik iets bij je heb aangeraakt zodat je over een tijd tegen jezelf kunt zeggen “Welkom thuis lieverd, het is goed om hier te zijn”.

Warm groet , Ellen Worm

Ellen Worm, Innerlijke leiderschap, Hoog gevoeligheid en Innerlijke kracht, Aardse Spiritualiteit.

Meld je aan voor een Online Lichtcirkel. Ik raad je aan om mee te doen met de maandelijkse groepshealingen. Dit zal je Lichtkracht, zelfrealisatie en energie zoveel meer vergroten dat het lastig wordt voor virussen. Tijdens de Online Lichtcirkel zullen we samen een stralend veld creëren waarmee we de zaadjes van licht en compassie in onszelf en elkaar kunnen laten ontkiemen. Onze harten gaan meer open zodat we onvoorwaardelijke liefde kunnen ervaren. Dit gevoel kan je meenemen in je dagelijks leven en dit blijven voeden. Regelmatig met een Lichtcirkel meedoen helpt je in dit proces. Meer informatie en data ’s zijn te vinden via menu en dan kopie Lichtcirkels.