DRIE WORKSHOPS “HOOGGEVOELIGHEID EN INNERLIJKE KRACHT

Door Ellen Worm en Gerrit Gielen

In deze serie van drie workshops leer je om als hooggevoelige weer of meer te geloven in jezelf, je veilig te voelen op aarde en je volle potentieel tot uitdrukking te brengen. Daarbij willen we laten zien dat je hiervoor niet “hard hoeft te werken”, maar dat het uiteindelijk gaat om jeZelf zijn: het stralende middelpunt dat nu al in jou zit en dat zich wil bevrijden van niet-eigen angsten en oordelen.

De drie workshops zijn zo opgebouwd dat je deze zowel afzonderlijk en als geheel kunt volgen.  

Begeleiders

Gerrit Gielen is een ervaren hypnotherapeut en biedt bezielende en inspirerende meditaties aan die je optillen naar een hoger niveau en je helpen om je licht te laten stralen. Op zijn website staan veel teksten onder andere over hooggevoeligheid.
Schuldgevoelens en angst bij hooggevoelige mensen
Van overgevoeligheid naar hooggevoeligheid


Ellen Worm, ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid, biedt krachtige oefeningen aan die je helpen om je hier veilig te voelen en je innerlijke kracht en kwetsbaarheid voluit te kunnen leven. Dit alles met beide benen op de grond, met een lach en een traan. Ook op haar website vind je veel mooie teksten, ook over hooggevoeligheid.
Hooggevoelig? Bescherm je energie veld!
Uitdagingen voor (hoog) gevoeligen op hun pad naar bewustzijnsverandering + oefening

De workshops

1. Zelftwijfel

28 augustus 2022 

Van zelftwijfel naar zelfvertrouwen

Hooggevoelige mensen lopen vaak vast in hun leven omdat ze zich voortdurend proberen aan te passen aan de ruwe, harde energieën van deze wereld. Dat lukt niet, ze krijgen daardoor het idee dat er iets mis is met hen en raken verzeild in zelftwijfel.

Hooggevoelige mensen zijn hier echter juist om de wereld te verrijken en te veranderen met hun fijngevoeligheid en hogere trilling. Ze hebben een missie: de wereld mooier en bewuster maken. 

Zelfvertrouwen vind je door je hier bewust van te worden. Je gevoeligheid is als de schoonheid van een bloem; deze maakt de wereld mooier. 

Jouw zachtheid en gevoeligheid zijn wat de wereld nodig heeft. Stel je voor hoe de wereld zou veranderen als iedereen was zoals jij: een wereld zonder oorlog, zonder geweld. Een wereld waarin mensen begrip hebben voor elkaar en luisteren naar elkaar.

Veroordeel je gevoeligheid daarom niet langer maar omarm die, daarin vind je kracht. Omarm jezelf.

In deze workshop reiken we oefeningen  en meditaties aan om je daarbij te helpen. 

2. Aarding

18 september 2022

Van leven in je hoofd naar leven op Aarde

Voor hooggevoelige mensen is aarding essentieel. Zolang je niet geaard bent, breng je niet de verandering die je wilt brengen en zul je een leegte in je leven ervaren.

Een band met moeder aarde en rondlopen in de natuur is daardoor belangrijk. Je lichaam in beweging brengen zodat je kan afdalen van je hoofd naar je hart, buik en benen helpt je om heel bewust aanwezig te zijn. Lichaam en Ziel met elkaar laten versmelten is de weg naar veiligheid binnen in jezelf. Je verankert je wortels in de aarde waardoor je je vleugels met bezieling kunt uitslaan. 

Hoe bereik je die aarding? Door “ja” te zeggen tegen de liefde van moeder Aarde voor jou: aarding is liefde ontvangen vanuit het besef dat jij die liefde waard bent. 

Maar daarvoor moet je eerst beseffen dat moeder Aarde beschikt over een liefdevol bewustzijn en dat jij heel welkom bent op Aarde. 

In deze workshop helpen we jou om jezelf te leren open stellen voor haar liefdevolle bewustzijn door middel van oefeningen en meditaties. 

3. Stralen

16 september 2022

Van geven naar stralen

Veel hooggevoelige mensen waren als kind al bezig voor hun ouders te zorgen. Deze houding verinnerlijken ze en gaan hier als volwassenen mee door. Ze voelen de emotionele behoeftes van anderen aan, en willen de problemen van anderen oplossen door te geven en te zorgen. Uiteindelijk lopen ze hiermee vast en raken totaal uitgeput.

De oplossing is niet langer anderen bij hun problemen weghouden en die voor hen oplossen. Laat mensen hun problemen beleven, die hebben ze niet voor niets, maar wees vanuit je licht aanwezig: stralend in plaats van gevend. Dat herinnert hen aan hun eigen licht, en vandaaruit moet de oplossing komen.

Hoe doe je dat stralen? Door ja te zeggen tegen je eigen ziel; en door dapper ja te zeggen tegen je eigen duisternis. Hierdoor ontstaat de transformatie die tot een stralend aanwezig zijn op aarde leidt: een lichtpunt voor anderen. En ieder lichtpuntje herinnert mensen aan hun eigen licht. Dit is het grootste geschenk dat je kunt geven. Dit is jouw kracht en schoonheid.

In deze workshop helpen we jou om dit stralende zelf in jezelf te ontdekken door middel van oefeningen en meditaties. 

Verdere info: 

De workshop tijden zijn van 13:00 tot 17: 00 uur en zijn alle drie op een zondag.

Data:

28 augustus:  Zelftwijfel

18 september:  Aarding

16 oktober: Stralen 

Locatie: De bijeenkomsten zijn in de groepsruimte van de Oorsprong. Driehuizersweg 331, Nijmegen

Maximaal aantal deelnemers is 12.

Kosten: De workshops bedragen 90 euro per keer.

Neem je deel aan het gehele traject, dan ontvang je een korting van 40 euro op het totaalbedrag. De drie bijeenkomsten bedragen dan 230 euro (voor aanvang eerste bijeenkomst te voldoen). 

Aanmelding
Vul het onderstaande formulier in: