Hooggevoeligheid en je eigen licht uitstralen

Workshop door Ellen Worm en Gerrit Gielen

Zondag 19 maart 202

Hooggevoelige mensen hebben vaak moeite om goed bij zichzelf te blijven temidden van de grote hoeveelheid indrukken die ze, zeker in sociale situaties, doorlopend opdoen. Door hun scherpe waarnemingsvermogen voelen en zien ze veel.  Bovendien hebben ze door hun natuurlijke inlevingsvermogen de neiging anderen te willen helpen.

Vaak ben je als hooggevoelig kind onbewust al bezig voor je ouders te zorgen. Deze houding verinnerlijk je en je gaat hiermee als volwassene door. Je voelt de emotionele behoeftes van anderen aan, en wilt hun lijden verzachten door te geven en te zorgen. Uiteindelijk gaat dit ten koste van jezelf en krijg je klachten die te maken hebben met overbelasting en energetische uitputting.

Deze workshop is bedoeld voor hooggevoelige mensen die moeite hebben om bij zichzelf te blijven, hun eigen energie te beheren en in hun kracht te gaan staan. Hoe doe je dat? En wat is kracht eigenlijk?

Kracht roept vaak negatieve associaties op, zoals  geweld en dominantie. Maar denk eens aan de zon op een mooie lentedag. Hoe je geniet van zonnewarmte na een koude winter, hoe de natuur dankzij dit stralende licht weer tot bloei komt. Dit warme licht is ook kracht, maar een liefdevolle, inspirerende kracht. We kunnen kracht van negatieve associaties ontdoen door de zon als voorbeeld te zien van wat kracht werkelijk is: niet domineren, maar stralen. In je kracht staan is je eigen licht uitstralen, jezelf vullen met je eigen zonnelicht, en dit niet inhouden als je de wereld instapt.  

Vanuit dit innerlijke licht weet je: ik hoef  anderen niet bij hun problemen weg te houden en die voor hen op te lossen. Mensen beleven de problemen die ze hebben niet voor niets, juist als hooggevoelige kun je daarvoor begrip ontwikkelen. Je bent dan vanuit je licht aanwezig: stralend in plaats van gevend. Je geeft jezelf niet weg en herinnert anderen aan hun eigen licht, hun eigen kracht. Dit is het mooiste wat je te geven hebt.

Deze workshop wil je ondersteunen om dit stralende en krachtige zelf in jezelf te ontdekken. Door middel van oefeningen en meditaties word je je bewust van wanneer je teveel geeft en hoe je vanuit contact met je ziel beter je grenzen kunt aangeven. Door je eigen licht bewust te ervaren en toe te laten, gaat het vanzelf krachtiger stralen.

De groepsruimte van de Oorsprong

BEGELEIDERS

Gerrit Gielen is een ervaren hypnotherapeut en biedt bezielende en inspirerende meditaties aan die je optillen naar een hoger niveau en je helpen om je licht te laten stralen. Op zijn website staan veel teksten onder andere over hooggevoeligheid.
Schuldgevoelens en angst bij hooggevoelige mensen
Van overgevoeligheid naar hooggevoeligheid


Ellen Worm, ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid, biedt krachtige oefeningen aan die je helpen om je hier veilig te voelen en je innerlijke kracht en kwetsbaarheid voluit te kunnen leven. Dit alles met beide benen op de grond, met een lach en een traan. Ook op haar website vind je veel mooie teksten, ook over hooggevoeligheid.
Hooggevoelig? Bescherm je energie veld!
Uitdagingen voor (hoog) gevoeligen op hun pad naar bewustzijnsverandering + oefening

Ellen en Gerrit

PRAKTISCHE INFO 

De workshop is van 13:00 tot 17: 00 uur.

Locatie: De bijeenkomsten vinden plaats in de groepsruimte van de Oorsprong.

Driehuizerweg 331

6525 PM Nijmegen

Kosten: 95 euro

Aanmelding
Vul het onderstaande formulier in en klik op verstuur, of maak contact via WhatsApp