Nieuwsbrief Februari 2023

Ellen Worm

Beste Mensen,

Hierbij mijn nieuwsbrief voor deze maand!

Tijdens de laatste Lichtcirkel viel het me op dat er deelnemers heel moedig waren. Dat ze ondanks dat het spannend was om zichzelf kwetsbaar op te stellen in een groep, ze het toch aangingen. En ze werden beloont, want ze werden gehoord en gezien, ze voelden hun innerlijk licht zonder dat ze het begrepen met hun mind, en gingen een stukje lichter huiswaarts. Dat gun ik iedereen!

Tegenwoordig zijn veel contacten die we hebben online! Maar echte connectie is soms ver te zoeken. Naar mijn mening is het zo belangrijk om organische contacten te leggen en ons verbonden te voelen met het leven en onszelf. Ontmoetingen met gelijkgestemde laten je groeien in (zelf) liefde en geven je vertrouwen in jezelf en het leven. Laat je voeden door een van de bijeenkomsten die ik aanbied!

Je hoeft het niet alleen te doen! Dat kan niemand…

Mannen en vrouwen cirkel en workshops

De eerste volgende Lichtcirkel bijeenkomst is zondag 26 februari

Met als thema: Zelfliefde en je innerlijk kind:

Je kan niet meer dan jezelf zijn. Je kan wel meer jezelf worden. Je leert voelen dat je op een diep niveau goed bent zoals je bent. Dat je niets hoeft te veranderen aan jezelf om meer waard te zijn. Zelfliefde ontwikkelen is de sleutel naar ontspannen jezelf zijn. Door je innerlijke kind de ruimte te geven om plezier te maken door middel van zang en dans en visualisatie ontstaat er meer vreugde in je leven.

In deze lichtcirkel leer je om als hoog gevoelige weer of meer te geloven in jezelf, je veilig te voelen op aarde en je volle potentieel tot uitdrukking te brengen. Hier hoef je niet “hard hoeft voor te werken”, maar dat het uiteindelijk gaat om jezelf zijn: het stralende middelpunt dat nu al in jou zit en dat zich wil bevrijden van niet-eigen angsten en oordelen, naar voelen en zelfliefde.

Datum: Zondagmiddag van 14:00 uur tm 17:00 uur. Inloop vanaf 13:45.

Adres: Groepsruimte de oorsprong in Nijmegen. Driehuizerweg 331

Prijs: €35,- per bijeenkomst.

Meer info: https://www.lightworker.eu/lichtcirkels-nl/lichtcirkels-live/

Groepsruimte de oorsprong Nijmegen

Trouwen met jezelf

Via Trouwambtenaar Marielle van Bijzonderhuwelijk die jullie wellicht kennen van het tv programma ‘Married at First sight’ kwam er iets mooist op mijn pad. Marielle vroeg me of ik iemand wilde ‘trouwen met zichzelf.’

Mijn hart maakte een sprongetje omdat dit helemaal in mijn straatje past. Inmiddels ben ik als ceremoniespreekster voor de trouwceremonie geboekt en heb ik een prachtig aanbod op mijn website staan die je laat verlangen het ‘JA’ woord aan jezelf te geven.

Trouwen met jezelf

Waarom trouwen met jezelf?

‘Trouwen met jezelf’ heeft naast dat het een feestelijk moment is meestal een diepe innerlijke betekenis. Volledig ‘JA’ tegen jezelf zeggen precies zoals je nu bent is een daad van liefde. Je hoeft niet anders te zijn dan wie je nu bent. En je kiest er voor om jezelf te steunen bij alles wat er gebeurt. Eigenlijk net zoals met een huwelijk met een partner, in voor en tegenspoed blijf je bij elkaar. Alleen in een huwelijk met jezelf neem je zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen geluk. Voel je wat voor kracht daar in zit? Je staat zelf je ‘mannetje!’ Je trouwt met je eigen innerlijke man of vrouw. Wat moedig is dat!

Trouwen met jezelf is een innerlijke eenwording van de mannelijke en vrouwelijke kant in jezelf: Het mannelijke staat voor je Ik-kracht, jij die vol in je eigen kracht en licht staat. En het vrouwelijke staat voor zelfliefde, flow, eenheid en zachtheid. Het is daarmee een (heilig) huwelijk binnen jezelf.

Benieuwd geworden en wil je meer lezen? Kijk dan op mijn website via onderstaande link: https://www.lightworker.eu/trouwen-met-jezelf/

Groepsruimte de oorsprong

Zondag 19 Maart Workshop ‘Stralend leven’

Deze workshop is bedoeld voor hooggevoelige mensen die moeite hebben om in hun kracht te gaan staan. Hoe doe je dat? En wat is kracht eigenlijk?

Kracht roept vaak negatieve associaties op, zoals  geweld en dominantie. Maar denk eens aan de zon op een mooie lentedag. Hoe je geniet van zijn warmte na een koude winter, hoe de natuur dankzij haar licht weer tot bloei komt. Dat is ook kracht, maar een liefdevolle inspirerende kracht. De kracht van een stralend wezen. In je kracht staan is stralen, ook zo’n prachtige ster zijn, zo’n punt van licht in deze wereld.  

Vaak zijn hooggevoelige mensen als kind al bezig voor hun ouders te zorgen. Deze houding verinnerlijken ze en gaan hier als volwassenen mee door. Ze voelen de emotionele behoeftes van anderen aan, en willen de problemen van anderen oplossen door te geven en te zorgen. Uiteindelijk lopen ze hiermee vast en raken totaal uitgeput.

De oplossing is: niet langer anderen bij hun problemen weghouden en die voor hen oplossen. Laat mensen hun problemen beleven, die hebben ze niet voor niets, en wees vanuit je licht aanwezig: stralend in plaats van gevend. Dat herinnert hen aan hun eigen licht, en vandaaruit moet de oplossing komen.

Hoe doe je dat: stralen? Door ja te zeggen tegen je eigen ziel; en door dapper ja te zeggen tegen je eigen duisternis. Hierdoor ontstaat de transformatie die tot een stralende aanwezigheid op aarde leidt: een lichtpunt voor anderen. En ieder lichtpuntje herinnert mensen aan hun eigen licht. Dit is het grootste geschenk dat je kunt geven. Dit is jouw kracht en schoonheid.

In deze workshop helpen we jou om dit stralende zelf in jezelf te ontdekken door middel van oefeningen en meditaties. Met Gerrit Gielen in Nijmegen. Meer info en opgave: https://gerrit-gielen.net/praktijk/workshops/stralend-leven/

Gerrit en Ellen

Ik hoop je te ontmoeten bij een van de bijeenkomsten of tijdens een ceremonie! Bel of app me gerust als je vragen hebt. Ook voor individuele begeleiding kan je bij mij terecht. Mobiele: 0648379138

Lieve groet, Ellen Worm