Neem verantwoording voor je puurheid!

Je herkend het volgende vast wel. Je bent (zeer) sensitief en gaat steeds meer vanuit je authentieke zelf leven. Het contrast met de wereld om je heen word nog groter dan hij daarvoor al was. Je krijgt dagelijks een hele hoop stront te verduren. Het houd soms niet op! Door wat je op de radio en tv hoort en ziet aan ellende, ambtenaren die hun werk niet of half doen, bedrijven die je lastig vallen, regels en wetten die achterlijk zijn. Je hebt hier een hele flinke kluif aan. Als er iets voorvalt dan krijg ik het meestal in drievoud en dat maakt het extra lastig om hier weer bovenop te komen.

Sensitieveling, je voelt haarfijn aan of mensen oprecht zijn of andere ideeën hebben in het contact dan jij hebt. Niets gaat aan je voorbij. Omdat je zaken goed aanvoelt ben je voor mensen die nog onbewust in het leven staan erg confronterend. Het is een soms een hele wirwar aan emoties om overeind te blijven bij mensen die ver van zichzelf af staan. Het vraagt om veel helderheid van geest en zelfvertrouwen om hier goed mee om te kunnen gaan. Door vallen en opstaan leer je steeds meer op je eerste gevoel, je intuïtie te vertrouwen, waarmee je jezelf van meer “stront” en drama kan beschermen.

Onbevangen

Vooral als kind zijn we heerlijk onbevangen, en staan we met onze armen open om iedereen met liefde te bezegelen. Als dat van jongs af aan niet vrij ontvangen werd dan word je op ten duur erg wantrouwend. Als je steeds weerstand krijgt op jou liefde en onbevangenheid en teleurgesteld bent geraakt dan kan dat teveel worden. Maar gelukkig heb ik veel veerkracht en weet ik dat er ook genoeg lieve, oprechte mensen op de wereld rondlopen. Als ik nu een teleurstellende gebeurtenis mee maak omdat niet iedereen zijn liefde vrij kan uiten, kan ik daarna gelukkig vrij snel weer voelen dat ik zelf verantwoording moet nemen om weer te gaan staan, en mezelf weer te vullen met puurheid.

Het is een keuze

Dat dit een hele kluif is snappen we allemaal! Het is elke dag weer opnieuw een keuze “om op te staan”. Er zit niets anders op dan dit te doen. Het leven aan te gaan met alles wat het leven te bieden heeft. We willen tenslotte wel verder en onze tijd hier op aarde besteden aan vooral mooie zaken. Toch moeten we leren omgaan met negativiteit wat je soms zo kan raken dat je ontmoedigd raakt. Daarom moeten we het in eigen handen gaan nemen. Onze pure bloem, ons authentieke licht mag niet verloren gaan. Wij zijn hier nodig om het “PURE” door te geven aan anderen zodat ze op een dag voelen: volgens mij is er ook een ander manier van leven. Iedereen zal op zijn eigen manier en tijd beseffen dat we zo niet door kunnen gaan. We zijn allemaal bezig naar een meer oorspronkelijk bewustzijn te groeien. We kunnen anderen hiervan niet overtuigen, en dat hoeft ook niet. We kunnen alleen een voorbeeld zijn voor anderen. Dat kunnen we bewerkstelligen als we zelf gaan opstaan en krijgers worden van ons innerlijk licht. Dat stralen we als vanzelf uit in de wereld. Daar hoeven we niets voor te doen, dit gaat helemaal vanzelf!

Richt je daarom vooral op jezelf om jou licht zo sterk mogelijk te maken dat je niet meer zo snel onderuit gaat. Zodat we in de oog van de storm kunnen blijven. Hoe fijn zou dat zijn? Hieronder volgt een oefening die je weer terug brengt naar je puurheid & lichtheid nadat je bedolven bent geraakt door wat ik noem “de strontkar”.

Stel je een situatie voor die je nu nog ellendig maakt. Iets wat onlangs is voorgevallen . Je voelt dat je teveel negatieve invloeden hebt ingeslikt, waardoor je je nu nog zwaarmoedig voelt. Je innerlijk licht is daardoor bedompt geraakt.

Oefening:

Ga op een matje of kleedje staan. Dit staat voor jouw eigen vrije ruimte. Jou pure bloem energie heeft hier alle ruimte. Nu komt jou negatieve situatie eraan in de vorm van een “kar met stront” 😊, die bij jou de stront wil loodsen. Dit laten we niet gebeuren! We gaan het nu in eigen handen nemen waardoor je weer terug komt in jou puurheid. Neem iets zwaars in je handen, een meditatie kussen bijvoorbeeld, en werp die ver van je mat af. Zeg hardop “Ga weg” “Rot op” met die stront wagen. Ik wil dat je weg gaat met die eeuwige ellende van je. Herhaal dit een paar keer, totdat je de “strontwagen” niet meer ziet. Je kan de kussen zelfs helemaal uit

huis zetten door de voordeur te openen, de kussen buiten neer te zetten, en de deur te sluiten!

Ontlaad je boosheid

Je boosheid mogen voelen en die veilig mogen voelen en ontladen is de manier om het weer los te kunnen laten, zodat je niet verbitterd achterblijft. Als je dit niet doet slaat de boosheid naar binnen en raak je verhard naar de wereld toe. Als ik iets mee maak wat me boos maakt dan pak ik mijn meditatie kussen leg die op de bank of op de grond, doe mijn beide armen hoog de lucht in achter mijn hoofd en sla een keer of 20 heel krachtig tegen het kussen. Ik laat daarbij mijn woede stromen, zonder verhaal, puur de emotie. Ik schreeuw erbij en denk niet na over mijn manier van slaan. Ik laat mezelf uitrassen. Dit helpt je om weer terug in je kracht te komen. Soms komen de tranen vanzelf en dat lucht nog meer op. Je kan ook een stok gebruiken of tegen een boksbal slaan.

Vul jezelf op met puurheid en licht

Nu we schoon schip hebben gemaakt vullen we onszelf weer op met onze puurheid. Pak een bloem of visualiseer er een en houd die voor je lichaam terwijl je op je matje staat. Vul jezelf op met je prachtige gekleurde bloem en adem die in. Visualiseert dat de puurheid van de bloem in al je cellen komt met elke inademing. Niemand komt voorbij jouw bloem. Jij bent degene de deze bloem vanaf vandaag als een krijger beschermt. Bevestig regelmatig je intentie.  “Ik neem verantwoording voor mijn puurheid”.

 Licht transmissie

Ik heb een video gemaakt waarbij ik een licht transmissie aanbied voor de nieuwe tijd. Je zult steeds meer vanuit lichtheid “je pure bloem” kunnen leven als je je verbind met je ziel. Het is je doel op aarde om je ziel volledig te laten manifesteren in je lichaam. De transmissie die ik je aanbied is een eenvoud “versmelting proces” van je lichaam en Ziel. Je gaat door gevoelslagen heen die je dieper bij je essentie brengen. Je ziel daalt dieper en vult je lichaam met haar energie van licht, liefde en kracht. Er ontstaat meer flow in je leven. Je intuïtie word steeds voelbaarder. Je voelt je meer geaard waardoor je krachtiger in je leven staat! Je kunt deze mediatie elke dag doen om als doel je verbinding sterker te maken. Hij duurt 10 minuten en je kunt hem na een kort pauze nog eens herhalen zodat je pure bloem energie extra goed opgenomen kan worden.

Link: https://youtu.be/xqEhM8kXZd8

Lieve mensen, neem verantwoording voor jou eigen licht, en daarmee jou geluk!  Mocht hij bedompt raken weet dan dat je er zelf verantwoording voor moet nemen om hem weer vol te laten stalen, zodat je weer vanuit vrijheid en lichtheid verder kunt op je pad!

Ik doe met jullie mee 😊

Harte groet, Ellen Worm