Het licht is bezig te landen op aarde.

Ik voel dat deze zogeheten crisis het begin is van een grote bewustzijnsontwikkeling op aarde. Dit is ook heel erg nodig , de aarde is leeggeroofd, er moest wel iets groots gebeuren om ons te stoppen van het geweld wat we de aarde en onszelf aandoen. We kunnen niet meer doorgaan zoals het nu gaat. De aarde heeft er nu al heel veel baat bij dat onze voetprint veel minder wordt omdat we in een isolement zitten. Het water wordt helderder, dieren worden weer meer zichtbaar, milieuvervuiling is veel minder.


Voor er een grotere verandering tot stand kan komen ontstaat er eerst veel chaos in de wereld. Het wereldbeeld moet eerst instorten voordat er iets nieuws gecreëerd kan worden. Dat zie je ook bij ons mensen: Er is vaak eerst een flinke burn-out nodig voordat we een stapje terug kunnen doen, niet omdat we dat zo graag willen maar omdat we niet anders meer kunnen dan stoppen waar we mee bezig waren. De crisis heeft dus een functie en brengt ons naar een nieuw tijdperk.


We zijn geprogrammeerd om altijd bezig te zijn met van alles in de buitenwereld, met wat we geleerd hebben en doen dit vaak klakkeloos op de automatische piloot. Leven vanuit authenticiteit is er dan niet bij. Er is een disconnectie met onszelf ontstaan, met de mensen om ons heen en de aarde. We vragen onszelf niet vaak genoeg af: wat heb ik nodig op dit moment? We leven meestal alleen vanuit onze hoofden die erg dominant zijn. Dit komt omdat ons niet geleerd is om naar binnen te kijken en te voelen wat we nodig hebben aan compassie en zelfzorg. Om deze ratrace vol te kunnen houden worden we tenslotte hard voor onszelf, grote kans dat je op een dag afgebrand bent.

Zo is de aarde al flink afgebrand door ons maar het is nog niet te laat. In een leven waarbij je nooit stilstaat, zonder bezinning, is een aanhoudende energie reservoir nodig om ons te bedienen. Onze voetafdruk is te groot voor de aarde. Door deze crisis komen we letterlijk stil te staan en hebben we tijd om na te denken over onszelf en het leven. Je zou kunnen zeggen op spiritueel niveau dat we nu massaal worden uitgenodigd om volwassen te worden zodat we verantwoordelijkheid kunnen gaan nemen. We gaan dan ineens anders denken over het leven, want het kan zo maar ineens over zijn als we ziek worden door het virus. Dit geeft een bewustzijnsverandering die we nodig hebben voor positieve verandering!

Het licht wordt geboren in ons.


Het virus is naast alle ellende die het veroorzaakt in de wereld dus ook een mogelijkheid om een bredere kijk op het leven te vergaren. Veel mensen waren al bezig met innerlijke groei en dit wordt nu bespoedigd door middel van een wereldse crisis. We hoeven dus niet nog jaren te wachten tot we tegen een burn-out aanlopen maar we worden nu al geconfronteerd om stil te gaan staan. Het hoofd heeft jarenlang de controle gehad in ons leven maar dat heeft nu geen antwoorden meer op deze uiterlijke misère in de wereld. We kunnen nu alleen nog maar naar binnen keren voor echte oplossingen.


Voor duurzame verandering was dit grove geschud dus nodig, een diepe innerlijke verandering is nodig voor een grote noodzakelijke uiterlijke verandering. Met andere woorden een groter bewustzijn is nodig om het tij te keren, zodat we gaan leven vanuit compassie voor onszelf met als gevolg daarop betere zorg te dragen voor de aarde en de mensen die erop leven. We gaan meer leven vanuit een eenheidsbewustzijn, diep wetende dat we allemaal verbonden zijn met elkaar!


Deze overgang lijkt heel acuut voor sommigen maar de meeste van ons waren de weg naar binnen al ingeslagen!
Dit proces heb ik zelf al grotendeels bewandeld.

Toen ik tien jaar geleden thuis kwam te zitten met depressie en vermoeidheid kon ik alleen nog maar op bed liggen. Ik werkte die jaren daarvoor lange dagen en nam nooit rust voor mezelf. Ik stond niet in contact met mijn emoties. Omdat ik niets voelde kon ik ook niet voelen dat ik rust nodig had. Ik zocht hulp en ging door de gevoelstherapie voelen dat ik helemaal in het verkeerde verhaal zat. Het leven wat ik leidde was krankzinnig en ik wilde zo snel mogelijk rust creëren om mezelf terug te vinden.

Ik bezocht een lichaamsgerichte therapeut omdat ik niet met mijn lichaam en gevoel in contact stond. Tijdens een van de sessie waarbij ze me een energetische bedding gaf voelde ik dat er iets heel bijzonders gebeurde met mij. Mijn lichaam voelde heel apart aan alsof er een appel door een piepklein gaatje moest. Waarbij mijn lichaam het gaatje was en de appel mijn (grotere) bewustzijn. Door mijn innerlijke crisis ontstond er een opening om mijn spirituele licht geboren te laten worden op aarde!

Ik zakte met mijn bewustzijn in mijn eigen energieveld. Nu ik ontvankelijk was omdat ik niets deed behalve slapen en rusten was het mogelijk om steeds meer in mijn lichaam te komen. Dagen en nachten die erop volgden ging dit proces door en voelde ik dit steeds heel duidelijk over mijn hele lichaam. Alsof ik door een baarmoeder ging met mijn lichaam, alsof ik geboren werd uit mezelf, heel wonderlijk. Ik baarde mezelf in wezen! Mijn ziel daalde neer in mijn lichaam. De Ziel is het ervarende deel van ons. Daarna was ik minder bezig met de buitenwereld en veel meer betrokken met mijn innerlijke wereld. En vroeg ik mezelf af: “wie ben ik eigenlijk?”

Wat ik in mijn eigen persoonlijke proces heb meegemaakt zie ik nu om me heen op grote schaal.

Leven vanuit hokjes
We leven doorgaans vooral in onze huizen achter onze schermen. Er zijn tegenwoordig bijna geen mensen meer op straat om in het hier en nu te zijn. Iedereen heeft haast of is onderweg en we komen verplichtingen na al hebben we er geen zin in. Niemand geniet van wat er al om hen heen is. Hoe meer ik van de maatschappij af kwam te staan jaren geleden hoe minder ik begreep van de kuil die we voor onszelf gegraven hadden.

Ik fantaseerde al jaren over een andere wereld, waar het leven zich vooral buiten afspeelt en we tijd hebben voor elkaar en de natuur. Niet 5 of 6 dagen per week moeten werken voor ons geld en gevoel voor bestaansrecht. Omdat de meeste van ons mentaal zijn geconditioneerd om mee te kunnen draaien in deze drukke maatschappij is er heel weinig ruimte voor spontaniteit, vreugde en bezinning in het leven. We haasten om onze kinderen naar hun hobby’s te brengen, eten op tijd op tafel te krijgen, te werken om alle rekeningen te betalen, maar echt leven doen we niet! De meeste kinderen zijn stiekem veel liever thuis en lekker in de buurt aan het spelen, ze hebben rust nodig om alle prikkels te verwerken van school, ook wij volwassenen hebben rust nodig. Er is weinig ruimte in ons hoofd voor andere zaken omdat er veel te veel van onszelf en anderen verwacht wordt. De maatschappij met al zijn regels, formulieren, wetgevingen, daar word je al mens helemaal dol van. Alle spontaniteit wordt er uit geslagen op deze manier.

Het leven vanuit de ziel is heel anders, dat is veel spontaner. Het leven vanuit de ziel is meer vanuit een innerlijk behoefte en flow. We zijn niet bezig om meer geld te vergaren maar we willen graag mooie verbindingen met mensen en werk doet die zinvol is en meedraagt aan een mooiere wereld. Als we deze periode zien als een mogelijkheid om te groeien kunnen we in overgave deze tijd doorkomen, niet vanuit controle maar vanuit een vertrouwen dat achter deze crisis een diepere betekenis schuilt, namelijk een leven vanuit hart en ziel. Zodat we onszelf kunnen openen voor een andere werkelijkheid en we een beter leven voor onszelf, onze naasten, de aarde en alle levende wezens kunnen creëren.

Visualisatie en oefeningen om het licht wat er voor ons ter beschikking is te laten landen in ons lichaam.

Om het licht geboren te laten worden in ons is er een inkeer nodig. Maak contact met je binnenwereld. Zak met je bewustzijn in je eigen energieveld. Voel de verbinding met moeder aarde.
Stel je voor dat je gedachten als regendruppels over het raam naar beneden glijden. Laat alles los waar je mee bezig was. Stel je dan voor dat er boven jou kruingebied, een prachtige bol van warm sprankelend licht zich bevind. Dit is de bol die bij jou hoort. Jou zielenster. Jou essentie, die contact heeft met jou aardse zijn, maar ook met jou spirituele licht. Deze bol van warm sprankelende energie haal je via je kruin langzaam door middel van de lichtstralen naar binnen, alsof er een lichtje aan gaat in je hoofd. Voel hoe dat licht alle kanten van jou hoofd verlicht en ruimte geeft, alsof het een huis is waarin alle ruimtes en alle kamers het licht wordt aangezet. Dit licht komt dieper jouw lichaam binnen via je hals en nekgebied. Het licht van deze zielenster die jij ook bent gaat nu naar je hart en laat het alle warmte verspreiden waarna het uiteindelijk afkomt in je onderbuik waar jouw ZIJN bevindt. Zodat het licht dat jou zo uniek maakt voelbaar is in je buik, en jou helpt je weg te vervolgen en jouw zielenpad te verlichten. Voel hoe vredig en rustig dit licht jou maakt, voel wanneer jij contact maakt met je licht dat je voelt dat het leven goed is, dat er geen moeten meer bestaat. Je kan jezelf overgeven en toe staan om van jezelf te houden. Het licht vindt helemaal zijn plek in jouw onderbuik als of het een diamant is die daar aanwezig is qua licht en alle facetten zichtbaar kan maken. Alle facetten van wie jij bent voelbaar en zichtbaar aanwezig maakt. Dit licht straalt vanuit je buik naar alle kanten in jouw lichaam, als een warme zon die je buik verwarmd en verlicht. Het helpt je om je plek in te nemen op aarde. Vanuit vertrouwen en vanuit kracht.
Ik heb deze tekst ook ingesproken door middel van een geleide meditatie die je helpt je bij het proces van je belichaming van je zielenlicht. (Engels gesproken)

Lichaamsbewustzijn
Keer de aankomende tijd zo veel mogelijk naar binnen. Voel alle sensaties in je lichaam en voel alle verkramping die er ontstaat als je contact maakt met je lichaam. Voel alle emoties die omhoog komen en omarm al je gevoelens. Probeer verder zoveel mogelijk los te laten in je leven, je hoeft de aankomende tijd niet meer zoveel. Maak dagelijks lange wandelingen in de natuur zodat je het licht goed kan gronden. Als je veel spanning voelt in je lichaam is het fijn om rustig te ademen naar je buik. Ga lekker op de bank liggen, luister naar ontspannen muziek en kom in een diepe ontspanning. Als er angst omhoog komt, wees er dan voor je angst. Omarm je angst en gevoelens van eenzaamheid die bij dit isolement horen! Het brengt je uiteindelijk thuis bij jezelf!

Meld je aan voor een Online Lichtcirkel. Tijdens de Online Lichtcirkel zullen we samen een stralend veld creëren waarmee we de zaadjes van licht en compassie in onszelf en elkaar kunnen laten ontkiemen. Onze harten gaan meer open zodat we opgetild worden uit de zwaarte en onvoorwaardelijke liefde kunnen ervaren. Dit gevoel kan je meenemen in je dagelijks leven en dit blijven voeden. Regelmatig met een Lichtcirkel meedoen helpt je in dit proces. De eerst volgende Lichtcirkel is zaterdag 4 april. Voor meer informatie en data https://www.lightworker.eu/lichtc…/lichtcirkel-3-maart-2020/

Liefs Ellen Worm
www.lightworker.eu